FORMACIÓ
20 dones realitzen els primers cursos de formació a l'aula 'Ada Lovelace'
Es tracta d'un projecte conjunt de les regidories d'Igualtat i Ocupació de l'Ajuntament de Godella enfocat a dones en situació de recerca de treball.
4/01/2018

El darrer 11 de desembre començà a funcionar la nova aula d'informàtica 'Ada Lovelace', ubicada a l'edifici Vila Teresita. Es tracta d'un projecte conjunt de les regidories d'Igualtat i Ocupació enfocat a dones en situació de recerca activa de treball i amb una baixa formació en matèria d'informàtica.

 

Aquesta aula, finançada en part per la Diputació de València i en part amb fons propis de l'Ajuntament de Godella, serveix per impartir cursos de noves tecnologies i mitjans digitals a aquelles dones que precisen d'aquesta formació per tal d'ajudar-les en la seua recerca d'ocupació.

 

Durant el mes de desembre ja es realitzaren els dos primers cursos, un de nivell bàsic i un altre de nivell intermedi, amb 10 dones inscrites en cadascun d'ells. La regidora d'Igualtat, Teresa Bueso, el regidor d'Ocupació, Voro Soler, i la diputada d’Igualtat, Isabel Garcia, foren els encarregats de lliurar els diplomes a les primeres alumnes.

 

Tant Bueso com Soler han valorat molt positivament el funcionament inicial d'aquest projecte, que pretén convertir-se en un referent de formació digital en el municipi, amb nous projectes a la vista com el curs de vídeo currículum.

 

L'aula 'Ada Lovelace', que compta amb 10 ordinadors amb connexió a Internet, rep el seu nom de la que és considerada la primera dona programadora d'ordinadors de la història.

 

Augusta Ada King, comtessa de Lovelace, va néixer a Londres el 1815. Fou una matemàtica i escriptora que passà a la història pel seu treball sobre la màquina analítica. Entre les seues notes es troba el que avui es reconeix com el primer algoritme de la història destinat a ser processat per una màquina.t