LECTURA FÀCIL
La Biblioteca de Godella i la cooperativa Koynos creen un club de lectura fàcil
L’accés a la lectura i a la informació és un dret i una necessitat social. Per això, la IFLA ha desenvolupat unes directrius destinades a estimular la publicació de materials de lectura fàcil. Es tracta de textos que faciliten la lectura i la comprensió, i que estan dirigits a totes aquelles persones que presenten dificultats lectores, ja siguen transitòries o permanents.
4/10/2018

L’accés a la lectura i a la informació és un dret i una necessitat social. Per això, la IFLA (Federació Internacional d’Associacions i Institucions Bibliotecàries) ha desenvolupat unes directrius destinades a estimular la publicació de materials de lectura fàcil. Es tracta de textos que faciliten la lectura i la comprensió, i que estan dirigits a totes aquelles persones que presenten dificultats lectores, ja siguen transitòries o permanents.

 

En el compliment d’este objectiu juguen un paper fonamental les biblioteques públiques. I en concret, la Biblioteca de Godella, que en una aposta decidida per este recurs, ha creat recentment, juntament amb la cooperativa valenciana Koynos, un ‘Club de lectura fàcil’ per a l’alumnat del centre i de la seua escola d’adults.

 

En este club «es treballaran materials adaptats a persones amb necessitats especials amb l’objectiu de millorar les competències lectores i facilitar l’accés igualitari a la cultura, la informació i la comunicació», ha explicat la regidoria de l’àrea, Paquita Mocholí.

 

La biblioteca municipal ja ha adquirit diversos exemplars d’estos llibres. A més, des del darrer 3 d’octubre, dos grups de 10 persones del CEE Koynos –un del centre d’adults i altre de l’escola- acudeixen cada dimecres en horari de 10 a 13 h al centre cultural Xicranda a practicar la lectura. L’Ajuntament els posa a la seua disposició una aula de l’EPA.

 

Mocholí ha afegit que «des de l’Ajuntament de Godella anem a posar tots els recursos que estiguen al nostre abast per a que cap usuari o usuària es quede sense poder accedir a la lectura».