PLE FEBRER
El ple de Godella aprova propostes per la igualtat i un protocol contra l’assetjament laboral sexual
El ple de Godella aprovà diverses propostes en pro de la igualtat entre gèneres, per reivindicar els drets de les dones, recolzar la vaga feminista i commemorar el 8 de març com a Dia Internacional de les Dones, a més d'un protocol contra l’assetjament laboral sexual i per raó de sexe.
1/03/2018

El ple de Godella va aprovar ahir, en sessió extraordinària, diverses propostes en pro de la igualtat entre gèneres, per reivindicar els drets de les dones, recolzar la vaga feminista i commemorar el 8 de març com a Dia Internacional de les Dones. També s’aprovà un protocol contra l’assetjament laboral sexual i per raó de sexe.

 

Aquest protocol és un document en el que la regidoria d’Igualtat porta treballant vora un any. Tal i com explicà la responsable de l’àrea, Teresa Bueso, «el protocol ha estat consensuat en la Comissió de Seguretat i Salut i es va aprovar en la mesa de negociació».

 

Es tracta d’una extensa guia en la que, entre d’altres coses, es fixen mesures preventives per evitar l’assetjament laboral sexual i per raó de sexe, es defineix un protocol d’actuació i s’annexa un formulari de comunicació o denúncia davant una possible situació d’assetjament. El protocol va eixir endavant amb els vots favorables de tots els grups polítics excepte Canviem Entre Tots, que es va abstindre al·legant un problema administratiu segons el qual diuen que aquest punt no hauria d’haver estat en l’ordre del dia.

 

Bueso informà que es farà una presentació del protocol a tot el personal de l’Ajuntament, es prepararan manuals impresos que es deixaran a cada departament i se li donarà la màxima difusió.

 

Pel que fa a les mocions en matèria d’igualtat, CET va presentar una per recolzar la vaga feminista del proper 8 de març. La portaveu del grup, Irene Ferré, va explicar que «acabar amb les desigualtats entre homes i dones no és només un deure ètic sinó també un inajornable compromís històric de totes les institucions». Ferré va donar algunes dades colpidores: més de 1.000 dones han estat assassinades en només 14 anys víctimes de la violència masclista, i la bretxa salarial és en mitjana del 20% major a favor dels homes.

 

«En aquesta moció parlem de la càrrega desproporcionada de treball no remunerat que recau sobre les dones, dels permisos de paternitat i maternitat per al repartiment de responsabilitats en la cura de filles i fills, de les dones immigrants que es veuen sotmeses a condicions laborals més precàries que els homes immigrants, i de la violència contra les dones en l’espai laboral», va apuntar la regidora. Aquesta moció es va aprovar amb el suport de Compromís, PSOE, EU, CET, i les abstencions de PP i Ciutadans.

 

En aquesta mateixa línia, s’aprovà per unanimitat la moció del grup de govern per commemorar el 8 de març com a Dia Internacional de la Dona, amb tot un seguit d’actes programats des de la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Godella i que es celebraran entre els dies 5 i 13 d’aquest mes.

 

D’altra banda, es van aprovar altres dos mocions. La primera d’elles, presentada pel grup Compromís, era una declaració institucional que ja es va aprovar a les Corts valencianes el 25 de gener i que a l’Ajuntament de Godella comptà amb el suport de tots els grups a excepció del PP, que votà en contra. Tal i com va explicar el regidor Joan Alonso, la proposta instava a Francisco Camps Ortiz a renunciar com a membre del Consell Jurídic Consultiu per haver incorregut en actes i comportaments que no es corresponen amb la necessària dignitat de la institució. A més, el text donava suport a totes les mesures que tinguen per objectiu recuperar per a tots els valencians i valencianes els diners desviats en casos de corrupció, i instava a les Corts a millorar la llei de l’estatut d’expresidents per tal de regular mecanismes de retirada d’esta comissió a aquelles persones que incorren en actes i comportaments que posen en risc la dignitat i honorabilitat de les institucions valencianes.

 

Per últim, es va aprovar amb els vots favorables de Compromís, PSOE, EU i CET, l’abstenció de Ciutadans, i el vot en contra del PP, la moció presentada pel grup socialista per demanar un sistema públic de pensions amb major capacitat de redistribució i reducció de les desigualtats.