Dimarts
31
Octubre
2017
19
30
Agenda d'octubre
Ja pots consultar la programació cultural i d'oci de Godella per al mes d'octubre.

L'agenda cultural i d'oci del mes d'octubre a Godella estarà marcada per tres grans actes, com són la festivitat del 9 d'octubre, la Setmana de les Persones Majors, i la quinzena edició del Catacumba Film Festival. Però hi haurà molt més a una programació completa i per a tots els públics.

 

Un 9 d'octubre festiu i reivindicatiu

Els actes de la festivitat de tots els valencians i valencianes començaran el dissabte 7 a partir de les 17:00 h amb el taller infantil i la festa de Moros i Cristians, organitzat per les comparses Almoràvides i Ben Assai, al carrer Major. Més tard, a les 20:00 h, el teatre Capitoli acollirà el concert gratuït de Quamlibet, emmarcat dins del cicle de música en valencià. I a les 22:00 h, Nectarina DJ ens posarà el ritme al cos a la vetllada musical organitzada per les comparses Almoràvides i Ben Assai al casal jove AlMatadero.

 

El diumenge 8 serà el torn per al grup de danses El Poblet, primer amb un aplec a les 20:30 h, i després amb el bureo a les 22:00 h; tots dos actes a la plaça de l'Esglèsia.

 

I el dilluns 9 serà el dia gran de la festa. El menú per a aquesta jornada començarà a les 10:30 h amb una partida de pilota al carrer major. A aquesta mateixa hora i al mateix lloc, la Junta Local Fallera organitzarà jocs infantils per als més menuts.

 

Els majors, protagonistes del 2 al 7 d'octubre

La Setmana de les Persones Majors començarà el dilluns 2 a les 18:00 h al saló d'actes de Vila Teresita, amb la inauguració per part de l'alcaldessa, Eva Sanchis, i el regidor de Serveis Socials, Voro Soler.

 

El dimarts 3, a les 10:00 h, la psicòloga Eva Vives impartirà un taller de risoteràpia a Vila Teresita. I a partir de les 18:00 h, al saló d'actes d'aquest edifici, hi haurà una projecció musical.

 

El torn per a l'esport arribarà el dimecres 4 amb la Volta a Peu, que començarà al poliesportiu municipal a partir de les 9:30 h. Per la vesprada, a partir de les 17:00 h, Pilar Moreno oferirà una exposició de manualitats al saló de l'Associació de Jubilats. I ja de nit, hi haurà sopar de cabasset a les 20:30 h al jardí de Vila Teresita, i a les 22:00, bingo a l'Associació de Jubilats.

 

El dijous 5, els nostres majors faran una eixida cultural al Palau Ducal de Gandia. Aquest mateix dijous a partir de les 18:30 h, el saló d'actes de Vila Teresita acollirà l'obra de teatre 'La pluma del rey', de l'Associació Amat.

 

El taller d'exercicis terapèutics i el de gimnàstica de manteniment es celebraran al jardí de Vila Teresita el divendres 6 a les 10:00 h i 11:30 h, respectivament. Per la vesprada, a les 17:00 h, hi haurà un tercer taller, oferit per la Diputació de València, que porta com títol 'Adaptar la nostra vida després de la jubilació'.

 

Per últim, el dissabte 7 a les 14:30 h, es farà un menjar de calderes al jardí de Vila Teresita per un preu de 3€. De manera addicional, hi haurà una segona eixida cultura a Casas Ibáñez, el dimecres 18 a les 11:00 h.

 

Quinze anys de cinema amb el festival Catacumba

La quinzena edició del Catacumba Film Festival tindrà lloc al teatre Capitoli de Godella entre el dimarts 31 d'octubre i el diumenge 5 de novembre.

 

Aquest festival de cine underground, clandestí i experimental, projectarà 45 curtmetratges durant aquests dies, a més de les activitats paral·leles consistents en concerts de música, el concurs internacional de crits, un col·loqui sobre la situació actual del cinema i els hàbits de consum, etc.

 

Enguany s'han rebut més de 1.500 treballs de 70 nacionalitats diferents. Hi haurà una borsa total de 1.750€ en premis, distribuïts en diferents categories.

 

El CEE Koynos celebra el seu 40 aniversari

El Centre d'Educació Especial Koynos de Godella compleix 40 anys i ho celebrarà amb diversos actes que arrancaran el proper dimarts 3 d'octubre a partir de les 18:30 h al centre cultural Vila Eugènia, amb la presentació oficial de tot el programa.

 

La següent cita tindrà lloc entre el 29 de gener i el 28 de febrer de 2018, quan es realitzarà una exposició fotogràfica a Vila Eugènia amb la col·laboració de la pintora i fotògrafa Lola Calzada Camacho.

 

El 17 d'abril a partir de les 10:00 h, es celebrarà al poliesportiu municipal de Godella una jornada inclusiva. Més tard, el 28 d'abril a les 19:00 h, tindrà lloc al teatre Capitoli el concert del 40 aniversari, en col·laboració amb el Casino Musical de Godella. I el 21 de juny a partir de les 11:00 h, també al Capitoli, l'alumnat del centre representarà l'obra teatral de final de curs, 'El Quijote', comptant amb la col·laboració amb els usuaris del centre ocupacional Koynos.

 

Exposicions, teatre, literatura i molt més

L'agenda d'octubre no acaba ací. Durant tot el mes tindrem música com la que ens oferiran el cor de la Vila i el de Gandia el dia 1 al Capitoli; exposicions com la del club ciclista Cantonet del 16 al 27 a Xicranda pel seu 30 aniversari; teatre per als més menuts amb 'La Sirenita' el dia 21; literatura amb el lliurament de premis del tercer concurs de microrelats el dia 27 i el club de lectura el 25; o conferències com la del Taller d'Història Local per presentar la seua revista 'Querns nº 7' el dia 19, o la de Paraules Contra l'Oblit el 27 a Vila Eugènia.