HISENDA
L'Ajuntament de Godella recupera el servei de gestió tributària per mitjans propis
El consistori recupera el servei tributari amb l'objectiu de dur a terme una millor gestió econòmica.
26/07/2017

Amb els vots favorables de PSOE, Compromís i CET; i els vots en contra de PP i C's, es va aprovar el darrer dilluns 24 a la sessió extraordinària del ple de juliol la recuperació per part de l'Ajuntament de Godella de la prestació del servei de gestió tributària per mitjans propis.

 

Aquesta decisió ve motivada per dos raons, tal i com va explicar a la seua intervenció el regidor d'Hisenda, Voro Soler. D'una banda, recuperar els serveis municipals que s'estan prestant des d'empreses externes i, de l'altra, millorar la gestió econòmica que s'està duent a terme, producte de la reducció dels costos econòmics del servei. Soler va comentar que «el que aprovem en aquest ple és iniciar un procediment, que serà complex i que ens portarà fins a finals d'any o principis de 2018».

 

Amb aquest objectiu, no s'ha procedit a una nova licitació dels serveis de col·laboració de la gestió tributària, sinó que s'han dut a terme les següents actuacions: creació de noves places en la plantilla de personal de l'exercici 2017, aprovació dels plecs per a la licitació d'un contracte de serveis tecnològics per a la implantació i explotació d'un sistema d'informació tributari i recaptatori, i sol·licitud a la Direcció general d'Administració Local un informe sobre la possibilitat de subrogar al personal que ve prestant els serveis com a personal propi de l'empresa contractista dels serveis de col·laboració. Aquesta subrogació es realitzarà de forma provisional fins a la provisió definitiva de les places que s'han creat a la plantilla de l'Ajuntament.