PLE NOVEMBRE
El ple de Godella dona la benvinguda a Diego Alegria com a nou regidor de CET i aprova dos mocions
Alegria substitueix a Sanhermelando al grup nunicipal Canviem Entre Tots.
1/12/2017

El ple de l’Ajuntament de Godella, que ahir celebrà la sessió ordinària corresponent al mes de novembre, va donar la benvinguda a Diego Alegria, que va prometre el seu càrrec com a nou regidor de Canviem Entre Tots després de la dimissió de Rebeca Sanhermelando. L’alcaldessa, Eva Sanchis, li desitjà molta sort en nom de tota la corporació, i li va transmetre el desig de que la seua estada a l’Ajuntament siga profitosa.

 

Pel que fa als punts de l’ordre del dia, primerament els distints grups polítics donaren compte de l’assignació econòmica corresponent a l’exercici de 2016. De seguit, es va aprovar amb els vots favorables de Compromís, PSOE, EU, PP i Ciutadans, i l’abstenció de CET, la derogació de l’article 107-bis apartat 4a) del PGOU referent a la instal·lació, modificació i funcionament de les antenes i repetidors de telefonia i ones electromagnètiques situades en sol industrial o terciari. Aquesta modificació ve acompanyada de l’aprovada al ple d’octubre, quan es tractava del sol residencial, després que la justícia considerara que aquesta regulació no és una competència municipal sinó estatal.

 

La regidora de CET, Irene Ferré, explicà l’abstenció del seu grup diguent que es tractava d’un acte simbòlic en senyal de desacord. En la mateixa línia es pronuncià en nom del PSOE el regidor Voro Soler, que malgrat votar a favor, assenyalà que «aquesta norma fou introduïda a proposta del grup socialista, i que ara votem a favor de derogar-la únicament per adequar-nos a la legalitat i no per cap altre motiu».

 

Moció de Canviem Entre Tots

El grup municipal Canviem Entre Tots presentà una moció “Sobre la modificació de la regla de despesa i en suport a l’Ajuntament de Madrid”, que s’aprovà amb els vots favorables d’aquest mateix partit, Compromís, PSOE, i EU. PP i Ciutadans votaren en contra.

 

Aquesta moció, que fou defensada per la regidora Irene Ferré, ve motivada per una carta del Ministeri d’Hisenda dirigida a l’Ajuntament de Madrid on se li exigeix que s’apliquen retallades de despesa per quantia de més de 200 milions d’euros el 2017 i altres 200 milions el 2018.

 

«Aquesta amenaça s’ha basat en una interpretació molt parcial de la llei. El Govern de Madrid te uns comptes sanejats, amb un superàvit de més de 1.000 milions d’euros, i amb una reducció de deute de més de 2.000 milions en els últims dos anys, al mateix temps que ha augmentat les inversions per sobre del 100% i la despesa social en un 74%», explicà Ferré. «Per contra, el Govern d’Espanya incompleix sistemàticament la regla de despesa», afegí.

 

Per aquests motius, la moció demana al ple de l’Ajuntament que acorde exigir al Ministeri d’Hisenda que corregisca el seu comportament arbitrari, que done suport a la Proposta de Llei per modificar la regla de despesa, i que reclame al Govern d’Espanya una revisió dels objectius de deute i dèficit públic.

 

Moció conjunta del grup de govern

El grup de govern de l’Ajuntament de Godella –format per Compromís, PSOE i EU-, presentà un moció “Sobre el control i la gestió de la energia elèctrica”, que va eixir endavant amb els vots favorables de tots els partits, exceptuant CET, que votà en contra al·legant que no s’ha tingut en compte la inclusió de propostes mediambientalment favorables.

 

Aquesta moció respon a la problemàtica de la pobresa energètica, i fou defensada per la regidora d’EU, Paquita Mocholí, que explicà que l’acord insta al Govern d’Espanya a iniciar una revisió de la situació del mercat elèctric espanyol sota els següents i fonamentals paràmetres:

1. Establir el subministrament elèctric com un servei públic essencial al que té dret tota la ciutadania i establir mesures eficaces contra la "pobresa energètica".

2. Arbitrar el consum de les comercialitzadores de referencia i les distribuïdores, per ser entitats que presten un servei bàsic i fonamental i per comptar amb un monopoli natural al que no poden accedir altres distribuïdores.

3. Crear un "Operador del Mercat de caràcter Públic", que gestione establint un control en el seu funcionament amb transparència i equitat.

4. Crear un organisme públic per a la realització de les auditories periòdiques del sistema energètic.

5. Reformar la fiscalitat que s'aplica al sistema elèctric, rebaixant l'acumulació actual d'impostos que recauen sobre la tarifa elèctrica mitjançant exempcions a empreses i cooperatives d'energia renovable.