REPROVACIÓ ALCALDESSA
PP i Cs reproven a l’alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, amb el suport de CET
Els partits de l'oposició van criticar l'actitud «poc democràtica, impedint i endarrerint algunes de les mocions presentades» de l'alcaldessa, Eva Sanchis.
9/05/2018

Els tres partits de l’oposició (PP, Ciutadans i Canviem Entre Tots), reprovaren ahir a l’alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, en un ple extraordinari per la seua actitud «poc democràtica, impedint i endarrerint algunes de les mocions presentades», tal i com explicaren els portaveus de PP i Cs (grups signants de la petició), José Mª Musoles i Vicente Calatayud, respectivament.

 

L’oposició motivava la reprovació en l'actitud antidemocràtica de l'alcaldessa cap a ells per no portar les seues mocions al ple en el temps i forma establertes a la legislació. Per la seua part, l'alcaldessa va desmentir este extrem i va informar de les mocions presentades per cada partit i quan s'havien portat al ple.

 

També es va manifestar per part del grup de govern que Godella és un poble referència en quant a participació, transparència i modernització, i es va lamentar profundament l’actitud de CET, que «ha caigut en el parany del PP», digué Sanchis.

 

Però el principal motiu de la convocatòria d’aquest ple radicava en la no inclusió en l’ordre del dia de la moció del PP per debatre les retribucions dels membres de la corporació. L’alcaldessa, Eva Sanchis, va llegir l’informe de la Direcció General d’Administració Local per explicar que aquesta decisió es va prendre «per respecte a la legalitat vigent, que estableix que només l’alcaldia pot proposar les retribucions i indemnitzacions de les persones que formen part de la corporació». Per tant, argumentà, «en cas d’haver-se dut a debat i haver-se aprovat aquest punt, s’hauria incorregut en un acord il·legal».

 

La portaveu de CET, Irene Ferré, va explicar el motiu del seu vot favorable argumentant que aquesta actitud que es reprova per part de l’alcaldessa «ha estat més que evident durant tota la legislatura». Ferré digué que Sanchis s’ho mereix i que ho feren «en representació dels votants de CET».

 

Sanchis va concloure la seua intervenció criticant l’actitud de l’oposició, que «només volen desgastar este govern i en concret a l’alcaldessa, però no tenen arguments sòlids per a fer-ho, i al remat el temps posarà a cadascú en el seu lloc», digué.

 

El portaveu del PSOE, Voro Soler, va criticar que aquest ple «no va servir absolutament per a res, doncs el que realment hem de fer és, tot i les diferències polítiques entre uns i altres grups, portar endavant els interessos del nostre poble».

 

I, per últim, en representació d’Esquerra Unida, Paquita Mocholí, digué que «la ciutadania de Godella pensarà que té uns polítics que no es mereix, i potser així siga, doncs en lloc de fer-nos sang amb temes com aquest, hem de treballar per estar al servei dels veïns i veïnes de Godella».