#FINANÇAMENTJUST
El proper dissabte 18, tots junts per un finançament just
La manifestació per un #FinançamentJust tindrà lloc a les 18:00 h del dissabte #18N, amb eixida des de Guillem de Castro, junt al MuVIM.
9/11/2017

Tots els grups polítics amb representació a l’Ajuntament de Godella –exceptuant el PP- s’han adherit a la convocatòria d’UGT, CCOO, PSPV-PSOE, Compromís i Podemos per a la manifestació del proper dissabte 18 de novembre en defensa d’un finançament just i una reforma del sistema d’inversions de l’Estat.

 

La manifestació tindrà lloc a València, amb eixida des del carrer Guillem de Castro (junt al MuVIM) a les 18:00 h. Des de l’Ajuntament de Godella han convocat a partits polítics, veïns i veïnes, associacions i empresariat per marxar tots a una darrere de la pancarta que ja va penjar del balcó del consistori fa uns mesos. La trobada godellenca serà a l’estació de metro del poble a les 17:10 h, o a la Societat Coral El Micalet (Guillem de Castro, 73) a les 17:30 h.

 

«El que exigim és una reforma immediata del sistema de finançament de l’Estat i un repartiment d’inversions ajustat a una programació racional i al reconeixement del dèficit de finançament acumulat», afirma l’alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, fent-se  ressò de les alarmants xifres que es mostren al manifest i que reflecteixen en 1.600 milions d’euros la “discriminació” que pateix el País Valencià respecte a la mitjana en finançament autonòmic i en inversions.

 

El precedent de la moció aprovada en juny

El ple de juny de l'Ajuntament de Godella va aprovar, amb els vots favorables de Compromís, PSOE i EU, l'abstenció de Ciutadans i Canviem Entre Tots, i els vots en contra del PP, una moció de Compromís per demanar un finançament just a la Comunitat Valenciana d'acord al seu pes poblacional i reformar el sistema d'inversions autonòmiques de l'Estat.

 

Aquesta iniciativa es remunta a l'abril de 2016, quan la Generalitat Valenciana va promoure la recollida de signatures a favor d'un manifest que portava per títol “Per un finançament just”. Més de 600 entitats valencianes, entre les quals hi hagué més 300 ajuntament valencians, el van subscriure. Posteriorment, a les Corts Valencianes s'han pres per unanimitat diferents acords, amb data 22 de febrer de 2017 i 5 d'abril de 2017, respecte a aquesta necessitat de revisar el sistema de finançament de l'Estat.

 

La manifestació del proper 18 de novembre serà una oportunitat única per unificar veus i demanar tots a una un tracte just per a l’autonomia valenciana per part del Govern central.