PLE JULIOL
S'aproven dos mocions de CET i C's, i Sento Cotanda presenta la seua dimissió
Cotanda va al·legar motius personals i familiars, i va rebre el ferm suport de tota la corporació municipal.
25/07/2017

El ple extraordinari de juliol, celebrat a l'Ajuntament de Godella el darrer dilluns 24, va aprovar dos mocions presentades pels grups municipals Canviem Entre Tots i Ciutadans, sobre la "declaració de municipis contraris a la Llei Mordassa" i a favor del "Programa Operatiu de Creixement Sostenible (POCS) per a l'exercici 2014-2020", respectivament.

 

D'altra banda, a l'apartat de precs i preguntes, el regidor de Ciutadans, Sento Cotanda, va presentar la seua dimissió, tot i al·legant motius personals i familiars. El seu company de partit, Vicente Calatayud, i la resta de regidors i regidores de la corporació municipal, agraïren la seua dedicació i li desitjaren molta sort de cara al futur.

 

Respecte a la moció del grup municipal Ciutadans, que va eixir endavant per unanimitat, proposava sol·licitar la subvenció del Programa Operatiu de Creixement sostenible (POCS) per al període 2014-2020 per tal de reduir les emissions de CO2 al municipi.

 

Des de Ciutadans manifestaren que aquest acord suposa «una ferma declaració d'intencions a millorar el medi ambient i a ser responsables en el consum d'energia», i instaren al Govern Local a avaluar i estudiar les mesures i actuacions que es plantegen en el Reial decret 616/2017, de 16 de juny, que puguen ser aplicables al municipi de Godella; elevar al Ple la mesura o línia d'actuació finalment adoptada després de l'avaluació i anàlisi de les diferents opcions per a procedir a la seua aprovació; i presentar la sol·licitud de subvenció a l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE), de manera que l'Ajuntament de Godella puga ser un dels beneficiaris per a procedir a les actuacions que permeten la reducció d'emissions CO2 en el municipi.

 

Pel que fa a la moció de Canviem Entre Tots contrària a la Llei Mordassa, va aprovar-se amb els vots favorables d'aquest mateix grup, PSOE i Compromís; i amb els vots en contra de PP i Ciutadans.

 

La portaveu de CET, Irene Ferré, explicà que presenten aquesta moció perquè el dia 1 de juliol es compliren 2 anys de la Llei Mordassa, una llei que en les seues paraules, «criminalitza les manifestacions i atenta contra drets fonamentals d'un estat democràtic com són el dret a la llibertat d'expressió o a la llibertat de reunió pacífica».

 

Amb la proposta de CET, s'instà al Govern Local a declarar el municipi de Godella com a municipi contrari a la ja coneguda com a Llei Mordassa, i a incloure el nostre municipi en la Xarxa de Ciutats Lliures de Mordasses.