CET
S’aproven dos mocions de CET: sobre la justícia social i per demanar un espai polític al BIM
La moció de CET sobre la justícia social va comptar amb el suport de Compromís, EU i PSOE, mentre que PP i Ciutadans recolzaren la proposta de que els partits polítics de l'oposició tinguen un espai al BIM.
29/03/2018

El ple de l’Ajuntament de Godella, que ahir va celebrar la seua sessió ordinària del mes de març, va aprovar dos mocions presentades pel grup municipal Canviem Entre Tots.

 

La primera d’elles feia referència a la justícia social, i venia motivada pel Dia Mundial de la Justícia Social, proclamat per l’assemblea general de l’ONU el darrer 20 de febrer. La portaveu de CET, Irene Ferré, va explicar els acords de proposta d’aquesta moció, que són els següents:

  • Instar al govern central a revertir les retallades d’Educació, Sanitat i Protecció Social dels darrers anys, i que pose en marxa un pla per recuperar i enfortir el model públic. A més, que pare el procés recentralitzador i que es negocie un altre model de finançament que prioritze la despesa social.
  • Instar a la Generalitat Valenciana a recuperar i enfortir el sistema públic valencià revertint les retallades, privatitzacions i impostos de l’anterior govern del PP, i negant-se a prioritzar el pagament del deute il·legítim. 
  • Fer una declaració institucional en el nostre municipi comprometent-nos amb la recuperació del servei públic que ha estat privatitzat.
  • Comprometre’ns com a Ajuntament a realitzar una jornada sobre la justícia social oberta a la ciutadania per tal d’obrir un debat al municipi.

 

Aquesta proposta va comptar amb el suport de Compromís, EU, PSOE i CET. Ciutadans es va abstendre i el PP va votar en contra.

 

D’altra banda, CET va presentar una segona moció per demanar que els grups polítics de l’oposició tinguen un espai en el Butlletí Informatiu Municipal (BIM). Ferré va explicar aquesta proposta, que consistiria en dedicar una pàgina a cada grup polític de l’oposició per fer una publicació «més plural i més justa». A més, va demanar que aquest fet no tinga repercussió sobre l’assignació que reben els partits.

 

El regidor de Comunicació, Paco Aràndiga, va fer un repàs històric per explicar que el 28 de febrer de 2013, el ple de l’Ajuntament de Godella va aprovar les bases de regulació del Consell de Redacció del BIM, en les quals s’especifiquen que és aquest òrgan el que determina la periodicitat, les línies generals, estructura i contingut i aprovació del resultat final del BIM. A principi de la present legislatura, el Consell de Redacció es va replantejar totes aquestes bases, i es va parlar sobre la conveniència de que els partits polítics tingueren un apartat al BIM, proposta que es va votar en contra per unanimitat dels presents (cinc representants de cinc grups polítics, i el sisè va excusar la seua absència). Des d’aleshores, el membre representant d’EU ha tornar a plantejar el tema en diverses ocasions, però no s’ha debatut degut a que normalment només hi ha representants de tres dels sis grups (ja que els representants de l’oposició no solen acudir a aquestes reunions).

 

«Amb independència del que es vote hui, i com que creguem en la participació, que en aquest cas està regulada i garantida pel Consell de Redacció, demanem a tots els grups que, si no tenen representants en este organisme, nomenen a algú i que vinga i participe del debat», va dir Aràndiga.

 

Finalment, la proposta de CET va eixir endavant amb els vots favorables d’aquest propi partit i el suport de PP i Ciutadans. Compromís, PSOE i EU van votar en contra.