De
De
Hasta
to
Divendres
31
Març
2017
23
45
  • Agenda d'activitats del mes de març
Activitats
Les falles seran l'eix central de l'agenda de març
Al llarg del mes també es realitzaran diferents activitats en commemoració del Dia Internacional de les Dones que se celebra el dia 8. El Mercat de Venda Directa celebrarà l'arribada de la primavera, el teatre Capitolio acollirà diversos espectacles musicals i teatrals, l'activitat serà frenètica per als joves al Casal Jove alMatadero i Xicranda, Villa Teresita, així com els carrers de Godella, s'ompliran igualment de cultura.
23/02/2017

El mes de març és sinònim de l'arribada de la primavera. El fred de l'hivern s'acaba i per deixar-lo enrere els valencians cremen les falles, uns monuments que fa un any que preparen i què, tal com feien originàriament els fusters amb el material sobrant, es reduiran a un grapat de cendres el dia de Sant Josep. Les Falles sempre són protagonistes en aquestes dates però potser enguany, el primer any en què oficialment són Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, ho seran més.

 

La cavalcada i crida fallera tindrà lloc a Godella el 4 de desembre a les 18 hores des de la Plaça de l'Ermita fins a la plaça de l'Ajuntament. L'endemà, s'inaugurarà a les 12 hores l'exposició del ninot al Centre Cultural Xicranda. No obstant això, els godellencs no podran visitar els monuments fins al dia 15. A partir d'aquest dia els 4 monuments de la població estaran plantats als seus corresponents llocs habituals, mentre l'activitat fallera es du a terme de manera frenètica. El dia 17, a les 12 hores, els fallers i les falleres coneixeran el repartiment dels premis en un acte que se celebrarà a la plaça de l'Ajuntament. Entre els esdeveniments que tindran lloc destaca l'ofrena a la Mare de Déu dels Desemparats, que arrancarà al Carrer Major a les 18 hores del dia 18, i arribarà a l'Ermita on es completarà el tradicional mantell de flors. L'endemà, a les 12 hores se celebrarà la Missa de Sant Josep i en acabant, es dispararà una mascletada. A la nit, els monuments seran consumits pel foc i Godella, especialment la comunitat fallera, descansarà mentre torna ràpidament a la normalitat.
 

 

Dia Internacional de les Dones 2017

 

Si hi ha un esdeveniment important i rellevant socialment en març és sense dubte la commemoració del Dia Internacional de les Dones, que té lloc cada 8 de març. Godella presenta una programació variada i reivindicativa que començarà el dia 6 amb un Playback de Calidad de Vida al Saló d'Actes de Villa Teresita i un programa especial d'El Vaixell a Ràdio Godella, amb el títol de «Grans dones de la música popular al voltant del món». Aquest s'emetrà a partir de les 20 hores. El dimecres 8 tindrà lloc l'acte central amb la lectura d'un manifest a les portes de l'Ajuntament de Godella, a les 12 hores. A la vesprada, una manifestació recorrerà els carrers de València a partir de les 19.30 hores. El dissabte 11, a partir de les 12 hores al Mercat de Venda Directa s'ha organitzat una Gymkana coeducativa. El taller de teatre de l'EPA estarà com sempre present en aquest tipus de commemoracions reivindicatives en favor de les dones. Aquesta vegada representaran, el dia 15, al teatre Capitolio, l'obra Cuando las mujeres no podían votar d'Alberto Miralles. La programació també comptarà amb un taller titulat L'amor romàntic pot fer mal que es realitzarà el dimarts 28 i que l'impartira la psicòloga especialista en gènere, Raquel Barletta. Per a acabar, l'últim dia del mes, a Villa Teresita hi haurà una exposició, una performance, monòleg, concert i punxadiscos per tal de visibilitzar a diferents dones artistes.

 

Activitats al Mercat de Venda Directa

 

Arriba el bon temps i la gent s'apropa encara més al Mercat de Venda Directa de Godella, per tal de fer una compra ecològica i passar un matí agradable cada dissabte. El dia 4, a partir de les 9, es realitzaran diverses activitats al voltant de la cuina i estil de vida vegans. El cap de setmana següent, es realitzarà un taller de construcció de caixes niu, després d'una eixida ornitològica per l'horta. I amb l'arribada de la primavera no pot faltar una cita de les més importants per a aquest mercat. Es tracta de la Festa de la Primavera, que tindrà lloc el dissabte 25 amb l'actuació de la companyia La Crítica, que portarà circ, poesia i filosofia a l'emblemàtica Ermita de Godella.

 

Edificis municipals i carrers plens de cultura

 

El teatre Capitolio acollirà la triple representació per part de Godayla Teatre de l'obra ¡¡Mammaaa!!, organitzada per l'Associació Tyrius. Serà els dissabtes 4 i 10 i el diumenge 11. D'altra banda, la música serà protagonista el diumenge 5 amb el concert de la Big Band Kansas Suite. El mateix cap de setmana, el Grup de Danses El Poblet organitza un sarau que tindrà lloc a les 22 hores del dissabte a la Plaça de l'Església. Altres actes destacats per a aquest mes són el col·loqui fotogràfic sobre arco programat per al dimecres 22 a les 17.30 a Villa Teresita i el debat del Club de Lectura, que se celebrarà a Xicranda el mateix dia, i que aquest mes analitzarà el llibre El viento de la luna.

 

El Casal Jove alMatadero ple de vida

 

Al llarg de tot el mes, el Casal Jove alMatadero ha preparat una programació variada per als més joves. Taller de digitalització casolana, taller de hip hop, xerrada sobre nutrició infantil i els ja afiançats «Diumenges a l'escorxador» que aquest mes tindran lloc el 12 i el 26. Per tal de conéixer més detalls podeu passar per allí o bé visitar el Facebook del Casal Jove alMatadero.