9 d'Octubre

Cada any són més els col·lectius i entitats que organitzen actes per a celebrar el dia de la Comunitat Valenciana a Godella. Un carrusel d'activitats que van des de les més tradicionals com els balls folklòrics i la partida de pilota fins als més innovadors com les concentracions moteres o l'obertura de portes del museu del tren.

 

El mercat medieval de la Falla Cervantes-San Blai és el més matinador i no falten els jocs infantils ni les paelles populars. Tampoc el concurs de allioli ni la desfilada de moros i cristians. La festa es tanca amb una torrada d'embotit.

El dia 8, el protagonisme és per al Grup de Danses El Poblet que festeja l'Aplec de danses als carrers Abadia, Teatret de’n Francesc i la Plaça de l'Església. Plaça que tornen a ocupar havent sopat per a celebrar el seu tradicional sarao.

El dimecres, dia de Sant Dionís, el carrer Major recupera un ús quasi oblidat, el de trinquet. L'exhibició de pilota valenciana que se celebra és el preludi del concert que, tradicionalment, ofereix la Banda del Casino Musical de Godella a la Plaça de l'Església. Per últim, les tradicionals calderes d'arròs amb fesols i naps tenen lloc a les 14 hores al jardí dels Germans Senabre.