• Imatge
Centenars de persones ixen al carrer en contra del pagament pel parc de la Devesa
9/02/2014
Cinc-centes persones, segons l'Assemblea de Ciutadanes i Ciutadans de Godella, convocant de la manifestació (tres-centes, segons la Policia Nacional), van eixir ahir als carrers de Godella a protestar en contra de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana que condemna l'Ajuntament de Godella a pagar 11,7 milions d'euros pel parc de la Devesa.

 

La marxa va discórrer sense cap incident custodiada en tot moment per les forces de seguretat de l'Estat (Policia Local i Policia Nacional). Abillats amb pancartes i xiulets, els manifestants es van traslladar des de la plaça de l'Ermita fins a la plaça de Santa Magdalena Sofia, a les portes del col·legi del Sagrat Cor, i van cridar càntics com: «Això no és justícia, és avarícia», «No volem pagar», «No a un parc, contra el poble» i «Serà legal però és immoral», entre altres.

 

«Són prop de 26.000 metres quadrats declarats com a zona verda pública en el Pla general d'ordenació urbana de 1990 i valorats en 30 milions de pessetes (180.000 euros) en aquell moment –va comentar Pep Albert, un dels portaveus de l'Assemblea–, i que la Congregació del Sagrat Cor de Jesús va instar perquè s'expropiara en plena bombolla immobiliària cosa que en multiplicà el valor 30 vegades. Godella no ha gaudit en cap moment d'aquest parc i no el vol i, sobretot, no el volem a costa de la ruïna del nostre poble».

 

En finalitzar la marxa, es va llegir un manifest en el qual l'Assemblea va exposar les seues raons per oposar-se a la sentència i va advocar per la força de la pressió social i ciutadana. La tranquil·litat de la manifestació només es va veure interrompuda lleument quan un membre de la Policia Nacional va requerir la identificació a un dels manifestants, cosa que va fer esclatar la indignació del grup més proper.