FIRA IL·LUSTRACIÓ
La Fira de la Il·lustració tanca la seua primera edició amb una molt bona valoració
Música en directe, presentacions de llibres, tendetes d'art i, per suposat, molt bon ambient en la primera Fira de la Il·lustració de Godella.
10/04/2017

Del 7 al 9 d'abril, el centre d'art Vila Eugènia va acollir la primera edició de la Fira de la Il·lustració de Godella, una iniciativa de la regidoria de Cultura que va portar concerts, presentacions de llibres i altres activitats relacionades amb aquest àmbit.

 

La regidora de l'àrea, Tatiana Prades, va valorar l'esdeveniment de forma molt positiva. <<La fira ha estat molt interessant i la prova és que han participat joves de diferents punts del territori valencià que han acollit de bon grau totes les activitats. A més, la qualitat dels artistes que han intervingut era immensa, la qual cosa demostra l'enorme potencial creatiu que tenim>>, va comentar.

 

La inauguració el divendres de l'exposició El pas del temps farà de nosaltres colors. Ovidi, 20 anys de vacances, de Jordi Albinyana, va ser l'acte inaugural de la fira. Aquesta mostra, que romandrà oberta fins el 7 de maig, és una col·lecció de gravats que commemoren algunes de les cançons més famoses d'Ovidi Montllor i que ja ha visitat distints punts de la geografia valenciana.

 

Des del dissabte pel matí i fins el diumenge a migdia obriren les tendetes d'art i il·lustracions, on diversos artistes valencians reconeguts exposaren i vengueren els seus gravats i làmines. Els clavaris i clavariesses oferiren una barra amb beguda als jardins de Vila Eugènia.

 

La presentació del llibre On són les claus, de Carles Cano va estar <<molt amena i dinàmica, amb la participació de diversos veïns>>, comentà Prades. També el combat d'il·lustradors fou una activitat molt vistosa i diferent, a la qual diversos artistes, en un format de competició, hagueren de pintar una làmina improvisant sobre un tema en un temps determinat.

 

Per últim, els dos concerts també foren un èxit. El dissabte per la vesprada va tindre lloc el que acompanyava a la presentació del llibre disc Bressolant, amb la col·laboració d'artistes com Teresa Segarra, Maria Amparo Hurtado, Clara Andrés, Josep Vicent Fregina, o la pròpia Tatiana Prades. I el diumenge, la Petita Orquestra Peiotaire va oferir un concert per a tota la família amb una proposta de música infantil tradicional fusionada amb sons contemporanis i lletres actualitzades.

 

En definitiva, una Fira de la Il·lustració que tanca la seua primera edició amb una sensació molt positiva, tant per la qualitat dels artistes que intervingueren com per la bona acollida per part del públic de totes les activitats que s'hi proposaren.