GERARD COLLINS
Improvement, la nova producció de la companyia Gerard Collins, arriba al teatre el dissabte 27
El dissabte 27 de maig a les 20:00 h, el teatre Capitoli de Godella acollirà la darrera producció de la Jove Companyia de dansa Gerard Collins.
17/05/2017

El proper dissabte 27 de maig a les 20:00 h, la Jove Companyia de Dansa Gerard Collins dirigida per la coreògrafa i docent Mamen García estrenarà la seua nova producció, Improvement, al teatre Capitoli de Godella.

 

Aquesta obra consta de cinc propostes coreogràfiques de sis creadors nacionals i internacionals (Eduardo Zúñiga, Kiko López, Carmela García, Mamen García, Feliu Torrents i Joaquín Collado) i interpretada pels setze joves que integren la companyia.

 

Es tracta d'un espectacle multidisciplinar per a tots els públics que combina dansa i videoprojeccions. La durada és de 60 minuts.

 

Sobre la Jove Companyia Gerard Collins

La Jove Companyia Gerard Collins dirigida per la coreògrafa i docent Mamen García, va ser creada en 2001 i porta més d'una dècada d'experiència i divulgació de la dansa, així com plataforma i pedrera artística per a la professió de les Arts Escèniques.

 

La Companyia depenent de l'Associació Soci-Cultural de Dansa Gerard Collins, Premi Teatres de la Generalitat, està formada per joves que havent finalitzat els seus estudis de Grau Mitjà Professional o Superior en les diferents especialitats de dansa, han superat les proves per a ser membres de la companyia.

 

L'objectiu de la Jove Companyia és servir als seus ballarins de plataforma artística per a l'àmbit professional, alhora de promocionar i divulgar la dansa en tots els àmbits de la societat.

 

Aquesta formació s'estableix com companyia de dansa resident des de 2016 en el teatre Capitoli de Godella, concedit per la regidoria de Cultura.

 

Els ballarins arriben de centres i conservatoris de la comunitat, Alacant, València, Castelló, així com de la resta del nostre país, Galícia, Madrid o Sevilla. La seua estada en aquesta plataforma és de dos anys, després dels quals són incorporats a plantilles de companyies professionals.

 

Entre els artistes que han eixit de la Jove Companyia Gerard Collins destaquen noms com els de Saray Huertas (Otra Danza), Aina Gimeno (Maduixa Teatre), Salvador Rocher (Otra Danza), Paloma Rata (Aranda Danza i Espacio Latente), Cristina Maestre (Aranda Danza) o Cristian Arenas (William Forsahit), entre molts altres.

 

Pel que fa a les produccions de la Jove Companyia Gerard Collins, ja són nou els títols que han passat per diversos teatres del nostre país: 5 Citas Constructivas (2009), 50 Pies (2010), 3 Razones 1 Destino (2011), 22 (2012), Members (2013), Story Telling (2014), Welcome to the checkpoint (2015), Remember (2016), i Improvement (2017).

 

Es pot trobar més informació sobre la companyia i les seues obres a la pàgina web www.gerardcollins.es

 

Mamen García, l'alma mater del projecte

Mamen García, directora i coreògrafa de la companyia, és llicenciada en Coreografia i Tècniques d'Interpretació de la Dansa pel Conservatori Superior de València. A més, és membre del Consell Internacional de Dansa (CID), i coreògrafa a la companyia Maduixa Teatre de València, amb la que va guanyar l'any 2015 el premi MAX de les Arts Escèniques d'Espanya pel seu treball Dot.

 

L'any 2016 va guanyar el premi Moritz Fira Tàrrega per Mulïer, i el 2017 ha sumat quatre candidatures als premis MAX. També ha guanyat en nombroses molts premis com el Premi Arts Escèniques de Teatres de la Generalitat (2004), el Certamen Coreogràfic de Madrid (2008), o el Festival Internacional FETEM de Gijón (2009 i 2012), entre d'altres.