MÚSICA DE CAMBRA
Es tanca amb notable èxit la novena edició del Festival de Música de Cambra
Els organitzadors encaren amb optimisme la X edició, que tindrà lloc en 2018, donada l'afluència dels concerts marcada per la qualitat dels grups i músics convidats.
17/07/2017

El Festival Residències de Música de Cambra de Godella tanca la seua IX edició amb un bon sabor de boca. La qualitat dels grups i músics convidats ha fet que l'afluència als concerts haja sigut nombrosa, amb la qual cosa els organitzadors encaren amb optimisme la X edició, que tindrà lloc l'any 2018. 

 

Durant els deu dies que ha durat el festival, més de 30 artistes nacionals i internacionals han passat pels escenaris del Teatre Capitoli i Vila Eugènia, oferint els seus repertoris. Cal destacar la presentació del festival per part del violinista mundialment reconegut Fabio Biondi, que oferí un monogràfic de Paganini. 

 

També el prestigiós ensemble internacional Brodsky Quartet mostrà el seu bon fer davant el públic al concert inaugural, junt al clarinetista godellenc Joan Enric Lluna, director del festival. 

 

Especialment novadora va ser la posada en escena de Cinc cançons de pau, del britànic Paul Barker. L'obra, amb uns textos colpidors en boca de l'actor Enric Benavent i en veu de la soprano Quiteria Muñoz, van emocionar el públic, el qual va poder apreciar la força dels poemes gràcies a la projecció dels textos. 

 

Altre dels concerts més emotius del festival va ser el homenatge al Mestre Manuel Palau, músic injustament oblidat i del qual el festival ha recuperat el seu Quartet en estil popular. Palau encarnà l'esperit de la música hispana del segle XX amb fort accent valencià. 

 

Tampoc va faltar la pura música de cambra, amb músics de la talla de Joseph-Maurice Weder, Susanna Gregorian, Cecilia Bercovich, Juan Carlos Garvayo, Higinio Arrué, Toni Garcia i un llarg etcètera. 

 

Durant el festival, més de vint alumnes han assistit diàriament a classes amb músics referents en els seus instruments. A més, han pogut participar en diferents classes magistrals i xerrades, oferides pels artistes convidats del festival. Els alumnes han pogut mostrar tot el que han aprés al seu propi concert, que va tindre lloc a Vila Eugènia. 

 

El concert del cloenda, a càrrec de l'ensemble del festival i diferents grups joves talents,  va ser el colofó a deu dies plens de bona música de cambra a Godella.