• Alfredo Torres arreplega el premi Annie
Animació
El godellenc Alfredo Torres s'alça amb un premi Annie, els Óscars de l'animació
Premis Arnie
Deia l'escriptor Arturo Graf que la perseverança és la qualitat que permet que la resta de virtuts puguen revelar-se, un axioma present en la vida d'un dels nostres artistes més internacionals i de major projecció.
15/02/2017

El dibuixant Alfredo Torres rebia, la passada setmana, el reconeixement del món de l'animació, que es va rendir al seu talent –i al del seu equip, format per Víctor Maldonado i Jules Rigolle– en concedir-los el premi Annie en la categoria de disseny de personatges en una producció televisiva, pel seu treball en DreamWorks Trollhunters.

 

Els premis Annie són considerats els Óscars de l'animació i així quedava reflectit en un escenari en el qual l'artista godellenc compartia tarima amb els responsables de les grans companyies mundials d'animació. Zootopía (Zootrópolis, Walt Disney Animation Studios –la triomfadora de la nit, guanyadora de sis estatuetes), El Llibre de la selva, (també de Dysney), Adventure Time, de Carton Network, Dr. Strange (Marvel), The Little Prince (Netflix) i Pearl (Google Spotlight Stories) van ser algunes de les produccions guardonades més destacades.

 

Alfredo Torres va partir cap a Estats Units al costat de Víctor Maldonado, un dels seus dos socis en Headless –una productora independent amb la qual, fins i tot, havien aconseguit un Goya a la Millor Pel·lícula d'Animació amb Nocturna (2007). Va travessar l'atlàntic amb la seua creixent família (dona, dos fills i un tercer en camí) per a dirigir el llargmetratge Wish Police (Reel FX Animation Studios) i en el camí, es va topar amb la possibilitat de dissenyar els personatges de la sèrie de televisió creada per Guillermo del Toro, DreamWorks Trollhunters. El mateix del Toro va felicitar públicament «el seu equip» pel treball en una producció que s'estrenarà en Netflix a mitjan 2017 i que va resultar ser una de les grans sorpreses de la gala amb tres premis Annies: un per a Mike Chaffe, per l'animació de personatges; el que van arreplegar Víctor Maldonado, Alfredo Torres i Jules Rigolle, pel disseny de personatges; i la cançó d'Hyunjoo (storyboarding).