• Cors
L'església de Sant Bertomeu es desborda per a escoltar el festival de cors
26/12/2012

Una de les cites ja tradicionals dels dies previs al Nadal és el festival de cors que acull anualment la parròquia Sant Bertomeu. Les quatre agrupacions locals conjuminen esforços en un concert conjunt i les veïnes i veïns del municipi responen amb contundència i fidelitat a la cita, així com les autoritats entre les quals no van faltar regidors de totes les formacions polítiques inclòs l'alcalde, Salvador Soler. El cor del Casino Musical va ser, en aquesta ocasió, el primer a actuar i ho va fer amb un repertori de cançons populars nadalenques amb diferents ubicacions geogràfiques. De la colombiana Velo qué bonic a la valenciana La nit de Nadal per a passar per A la nanita nana de l'equatorià Segundo Cueva i tornar a Menorca per a tancar la seua participació amb el Nadal de Bibiloni.

El repertori del cor Lambert Alonso va beure més de la tradició religiosa amb Laudete Pueri, És ist ein ros entsprungen, El cant dels ocells i O holy night. El concert va entrar en la recta final amb el cor de la Vila i el de Sant Bartolomé. El primer d'ells va interpretar És nasçido, Campana sobre campana, la Cançó de Nadal de Rafael Sánchez i El tamborilero. El cor amfitrió, acompanyat per un quartet de metall, es va endinsar en la tradició anglosaxona Ding dong! Merrily on high, Coventry Carol, The seven joys of Mary, O little town of Bethlehem i The first nowell.

Per a tancar la vetlada, els 4 cors van inundar l'altar de l'església per a entonar conjuntament les cançons Adeste fideles, Nit de pau i A Betlem me’n vull anar amb els quals es van acomiadar del públic desitjant-los unes bones festes.