• Els artistes reben l'aplaudiment del públic en acabar l'acte
Any Pinazo
Poesia, música i imatges per recordar Pinazo
Diumenge passat, al Teatre Capitoli de Godella, es va celebrar un altre dels actes programats amb motiu del centenari de la mort del pintor Ignacio Pinazo Camarlench.
30/05/2016

En aquesta ocasió, els protagonistes del recital anomenat Pinazo en versos van ser els poetes que, llegint els seus propis textos, van reflexionar –i feren reflexionar al públic–, al voltant de la vida i l’obra de l'artista. Francesc Arnau Chinchilla, Dori Palencia, Antonio M. Herrera, Carles Cano i Eduard Marco van llegir tres poemes cadascun, a excepció de l'últim, qui en va llegir dos i va cedir la resta del seu temps al presentador de l'acte, César Vercher, qui també va preparar uns versos per a l'ocasió. No obstant això, aquests sis escriptors no van estar sols dalt de l'escenari, ja que, en tot moment, comptaren amb l'acompanyament musical de Jose Antonio Ferrando a la bandúrria i Salvador Caballer a la guitarra. A més, Nerea San Fèlix va col·laborar amb l'elaboració d'un muntatge visual, específic per a cada obra, amb quadres de Pinazo i diverses imatges de Godella.

El membre del Taller d'Història Local –i organitzador de l'acte, entre altres–, Francesc Andreu, va destacar «el compromís de diferents col·lectius godellencs, com el que ell representa, a l'hora d'homenatjar una figura tan important com la de Pinazo». Així mateix, va agrair a la regidora de Cultura, Tatiana Prades, «el tracte dispensat i les facilitats a l'hora d'organitzar el recital». Per la seua banda, Prades va remarcar que «gràcies a la il·lusió de moltes persones i organitzacions de Godella, com el Taller d’Història Local, l'Any Pinazo està sent tremendament complet, ja que s'han dut a terme algunes celebracions, però encara en queden per als pròxims mesos». En concloure, el públic va acomiadar, amb un calorós aplaudiment, totes les persones implicades en l’espectacle.