• Rapsodes i poetes
Literatura
De poeta a poeta
Divendres passat el Centre d'Art Villa Eugenia va completar l'aforament durant l'original iniciativa en què una vintena de joves va retre tribut a quatre poetes de Godella: Vicent Alonso, Carles Cano, Francesc Arnau i Eduard Marco.
9/11/2015

Sota la coordinació de la professora del CEIP Sant Joan de Ribera, Dori Palencia Jiménez, exalumnes del centre de Burjassot –actualment a l'IES Vicent Andrés Estellés–, van oferir un recital amb una selecció de poemes dels autors godellencs. Després d'un vídeo de presentació en què es van repassar els detalls biogràfics i les obres dels poetes homenatjats, van anar desfilant els petits rapsodes per l'escenari per parelles, trios, individualment...

El projecte, iniciat fa dos anys, quan encara eren alumnes del Sant Joan de Ribera, ja va ser presentat a Alonso, Cano, Arnau i Marco, els quals van poder veure l'evolució de tots ells. A més, una representació de l'alumnat actual del col·legi també va aportar un poema escrit per a l'ocasió. Finalment, van ser els poetes homenatjats mateixos els qui van dedicar alguns dels seus textos als joves estudiants. «La meua principal activitat, juntament amb la d'escriure, ha sigut la d'ensenyar –va comentar Vicent Alonso– i, sincerament, en tots els anys d'experiència com a docent, mai m'havia trobat amb una iniciativa tan interessant com aquesta per a promoure la poesia entre l'alumnat, la meua més sincera enhorabona a tots vosaltres i al vostre professorat».

Una vegada finalitzat l'acte, joves rapsodes, familiars, professorat, públic en general i poetes van compartir un xicotet refrigeri amb el qual van poder comentar els detalls de les seues obres i conversar sobre l'actual situació de la poesia.