Festes patronals

Les festes de Godella comencen, oficialment, el dia 16, i s'allarguen fins al 24 d'agost, dia de Sant Bartomeu –encara que el patró de la localitat és Sant Sebastià.

 

La primera de les activitats sol ser el repartiment de ciris a càrrec de la Clavaria del Salvador i del Rosari. Durant aquests primers dies es pot gaudir d'altres tipus d'activitats, com ara el Campionat de Pilota a Llargues Josep Manel Torré i Cepa i la festa 100x100 Casino Musical, on es compta amb la implicació del gremi d’hostelers locals i es gaudeix d’una festa musical i gastronòmica a la qual es promocionen els seus productes i les seues especialitats.

 

El dia 15, té lloc la missa i processó en honor a la Verge de l'Assumpció i el 16, el pregó. A continuació se succeeixen els actes amb especial atenció als xiquets, els quals poden aprofitar, a diari, activitats programades exclusivament per a ells com ara castells unflables, teatre, màgia, o les ja tradicionals pequefestes de fanalets, el pequeartista i el pequexef, entre altres.

 

Les clavaries i les comissions es fan càrrec de les celebracions religioses, com ara les dutes i les processons de Sant Antoni, El Salvador i El Rosari però també de moltes altres amb un caràcter més obert com ara sopars, concerts o jocs infantils. També són tradicionals els sopars del Casal de la Pau en la Festa de la Solidaritat, el dels Jubilats i les Paelles populars i les calderes de Sant Antoni.

 

La música tradicional tampoc no falta amb la Nit d'Albaes ni la, cada any, més nombrosa i engalanada desfilada de moros i cristians, informal el dia 22 i oficial el 23. La pòlvora també és protagonista amb diferents mascletades i el magestuós castell de final de festa.