• Castell
Festes patronals

Les festes de Godella comencen, oficialment, el dia 16, i s'allarguen fins al 24 d'agost, dia de Sant Bartomeu –encara que el patró de la localitat és Sant Sebastià.

 

La primera de les activitats sol ser el repartiment de ciris a càrrec de la Clavaria del Salvador i del Rosari. A continuació, uns dies abans del pregó se celebren les trobades taurines, organitzades per la penya taurina La Cuna. També durant aquests primers dies es pot gaudir d'altres tipus d'activitats, com ara el Campionat de Pilota a Llargues Josep Manel Torré i Cepa i la festa 100x100 Casino Musical, on es compta amb la implicació del gremi d’hostelers locals i es gaudeix d’una festa musical i gastronòmica a la qual es promocionen els seus productes i les seues especialitats.

 

El dia 15, té lloc la missa i processó en honor a la Verge de l'Assumpció i el 16, el pregó. A continuació se succeeixen els actes amb especial atenció als xiquets, els quals poden aprofitar, a diari, activitats programades exclusivament per a ells com ara castells unflables, teatre, màgia, o les ja tradicionals pequefestes de fanalets, el pequeartista i el pequexef, entre altres.

 

Les clavaries i les comissions es fan càrrec de les celebracions religioses, com ara les dutes i les processons de Sant Antoni, El Salvador i El Rosari però també de moltes altres amb un caràcter més obert com ara sopars, concerts o jocs infantils. També són tradicionals els sopars del Casal de la Pau en la Festa de la Solidaritat, el dels Jubilats i les Paelles populars i les calderes de Sant Antoni.

 

La música tradicional tampoc no falta amb la Nit d'Albaes ni la, cada any, més nombrosa i engalanada desfilada de moros i cristians, informal el dia 22 i oficial el 23. La pòlvora també és protagonista amb diferents mascletades i el magestuós castell de final de festa.

  • Imagen
    Imagen
  • Imagen
    Imagen
  • Imagen
    Imagen