Setmana Santa

La commemoració de la Setmana Santa a Godella està marcada per l'àmplia participació i l'extensa programació que arrancà Divendres de Dolors. El pregó, que any rere any va consolidant-se, obrí el teló de les festes que continuen amb Diumenge de Rams. Les parròquies de Sant Bertomeu, del Salvador i el Convent de les Salesses celebren totes tres aquesta fita amb la benedicció de rams i la cerimònia tradicional. A més, els xiquets que reben la primera comunió protagonitzen l'habitual processó pels voltants de l'església de Sant Bertomeu.

 

Dijous Sant també es commemora als tres temples amb misses i tota una nit de portes obertes perquè, qui vulga, puga orar en la nit en la qual, Jesús de Natzaret va morir. Divendres Sant, l'ermita del Salvador i la parròquia de Sant Bertomeu celebren sengles via crucis. Poc abans, al casc antic, té lloc la processó del Sant Enterrament amb les imatges de la Verge dels Dolors, el Crist de la Pau i el Sant Sepulcre.

 

Dissabte, les vigílies pasquals són les protagonistes mentre arriba el gran Diumnege de Ressurrecció. La processó i la trobada de les imatges de la Mare de Déu del Rosari i del Salvador és una de les fites més esperades de la Setmana Santa de Godella i compta amb la participació dels clavaris i les clavariesses, a més d'amb gran quantitat de veïnes i veïns i un nodrida representació institucional de tots els partits del consistori. Dilluns de Sant Vicent es tanquen els actes amb el combregar d'impedits.