Desde
Divendres
10
Novembre
9
00
hasta
Diumenge
26
Novembre
2017
20
45
Jornades d'Agroecologia
10 de novembre "Procés de transformació agroecològic municipal". 17 de novembre "Infraestructures i equipacions agràries". 24 de novembre "Menjadors col·lectius i salut alimentària".
31/10/2017

La recuperació de la cultura agrària tradicional valenciana, requereix l'ajuda de tots el sectors de la població, especialment en l'àmbit municipal.

És per això que, des de la FVMP, la Diputació de València i els Ajuntaments de Godella, València, Silla, Meliana i Carrícola, i en el marc de la Capitalitat Mundial de l'Alimentació Sostenible-València 2017, s'organitzen aquestes jornades on es pretén donar una visió positiva al canvi de producció agrària existent i mostrar diferents models de transformació agroecològica.

Les sessions tècniques, dirigides a tècnics, agents i càrrecs polítics encarregats dels departaments d'agricultura i desenvolupament local de tots els municipis, tracten des de visionar les possibles solucions per evitar l'abandó dels terrenys agraris i fomentar el relleu generacional, fins a fer ús d'aquests per aconseguir una sobirania alimentària on cada poble puga proveir-se de la quantitat més gran d'aliments de proximitat en els quals prevalga la salut alimentària.

S'estableix a més una part en cada jornada, en la qual es visitaran tres municipis amb processos agroecològics ja en marxa, i que estan obertes a les persones agricultores i membres dels consells agraris dels diferents municipis perquè coneguen casos reals d'èxit.

Amb aquestes jornades cada municipi podrà obtenir una idea del seu punt de partida i aconseguir la seua pròpia dinamització local amb l'agricultura com a motor principal, i establir connexions i aliances territorials com a objectius comuns del desenvolupament.

El calendari previst és:

 • Primera sessió:

  • 10 de novembre "Procés de transformació agroecològic municipal". GODELLA

  • 12 de novembre "Visita a cultius d'arrossars ecològics". SILLA.

 • Segona sessió:

  • 17 de novembre "Infraestructures i equipacions agràries". GODELLA

  • 19 de novembre .Marca "Productes de l’Horta de Meliana” i implantació d’un mercat local de proximitat. Visibilització de la producció local. MELIANA

 • Tercera sessió:

  • 24 de novembre "Menjadors col·lectius i salut alimentària". GODELLA

  • 26 de novembre "Visita Carrícola «cap a un model de sostenibilitat»". CARRÍCOLA.

Més informació i inscripcions en:  agricultura@godella.es