DIA MUNDIAL MEDI AMBIENT
Godella celebra el Dia Mundial del Medi Ambient amb 1.500 bosses de tela per reduir el consum de plàstics
Amb el lema ‘Sense plàstic, la mar dóna vida’, les bosses de tela pretenen conscienciar per minimitzar el consum de plàstics.
11/06/2018

El Dia Mundial del Medi Ambient, declarat per l’Assemblea General de Nacions Unides per al 5 de juny, s’ha celebrat a Godella amb distintes activitats. 

 

Primerament es repartiren, amb la col·laboració de l’associació de comerciants, un total de 1.500 bosses de tela entre els veïns i veïnes del poble, tant al mercat municipal el divendres com al mercat de venda directa el dissabte. Amb aquesta iniciativa, en què participaren el regidor de Medi Ambient, Fernando Oliveros, l’alcaldessa Eva Sanchis, i la portaveu de CET, Irene Ferré, es pretenia conscienciar per reduir el consum de plàstic. Aquestes bosses, que portaven com a lema ‘Sense plàstic, la mar dóna vida’, també es van repartir entre els regidors i regidores de la corporació al darrer ple ordinari del mes de maig.

 

Cal recordar que, per Real Decret, a partir de l’1 de juliol es prohibirà als comerços subministrar de forma gratuïta les bosses de plàstic. Per a 2020 es preveu que aquestes bosses estiguen totalment prohibides en qualsevol cas.

 

D’altra banda, l’associació Calderona Viva va impartir dos tallers enfocats per al públic infantil: “El club dels xicotets defensors de la Terra", per a xiquetes i xiquets de 3 a 6 anys; i “L’energia del bosc”, per a xiquetes i xiquets de 7 a 10 anys.