DIA DE LA POLICIA
Es celebra el dia de la Policia amb una jornada d'agermanament entre els agents i el veïnat
Durant aquest dia hi hagué un reconeixement a diverses persones per la seua tasca en defensa de la ciutadania, una exhibició canina i una missa a Sant Miquel.
4/10/2017

El darrer divendres, 29 de setembre, es va celebrar per primer cop a Godella la festivitat de Sant Miquel, patró de la Policia Local.

 

Aquesta jornada d'agermanament entre agents i veïns i veïnes va comptar amb una ampla participació de la societat civil i de representants tant de la Policia Local de Godella com dels bombers, Guàrdia Civil, Policia Nacional i Ferrocarrils de la Comunitat Valenciana.

 

«L'objectiu principal d'aquest dia era fer que la ciutadania i la Policia es conegueren millor i estiguen més en contacte», va afirmar el regidor de Seguretat Ciutadana, Fernando Oliveros.

 

«Es tractava d'una ocasió ideal per fomentar les relacions del cos amb tots els col·lectius de Godella», va afegir l'intendent en cap de la Policia Local, Santiago Garfella.

 

Per la seua part, l'alcaldessa Eva Sanchis va voler «agrair a les persones que varen estar reconegudes per la seua tasca en defensa de la ciutadania». Fou el cas, per exemple, de Juan Ramón Alarcón Taborik, socorrista de la piscina municipal, l'actuació del qual va resultar de vital importància per salvar d'un possible ofegament a una xiqueta aquest darrer estiu.

 

També fou reconegut l'últim policia a entrar al planter godellenc, que intervingué a un robatori a València, i Miguel Soriano Pérez, de Protecció Civil, que va col·laborar al rescat d'una persona. Els agents jubilats Ricardo Carreño Pérez, José Ballester Beltri, Antonio Rodríguez Gallardo, i Elva Dolores García Laorden -una de les primeres dones policia-, i el cos de Protecció Civil de Godella, foren igualment reconeguts a l'acte institucional, que es celebrà a Vila Teresita.

 

A aquesta jornada també tingué lloc una exhibició canina que omplí de públic la plaça de l'Església. Es comptà amb la col·laboració de diverses unitats canines, inclosa la de Godella, per mostrar com intervenen els gossos en tasques de detecció de drogues i detenció policial.

 

De manera prèvia, hi hagué una missa a Sant Miquel, patró de la Policia, a l'església Sant Bertomeu.