FONS D'IMPULS ECONÒMIC
L'Ajuntament de Godella demanarà 8,7 milions d'euros al FIE per saldar deute
L'adhesió al Fons d'Impuls Econòmic per fer front al pagament de la sentència d'EDIFESA es va aprovar per unanimitat.
26/07/2017

La sessió extraordinària del ple de juliol, celebrada el darrer dilluns al saló de plens de l'Ajuntament de Godella, va aprovar per unanimitat sol·licitar l'adhesió del consistori al Fons d'Impuls Econòmic (FIE) per un import de 8.695.714,29 euros, la totalitat del deute municipal per expropiacions.

 

Amb aquest fons -tal i com va explicar a la seua intervenció el regidor d'Hisenda, Voro Soler-, es saldaria l'import pendent de pagament de la sentència d'expropiació a EDIFESA per la zona verda del Bovalar, que ascendeix a 3.210.000 euros.

 

I en cas de que l'Estat concedisca la suma total sol·licitada, els 5.485.714,29 euros restants es destinarien a pagar l'altre gran deute del consistori, que correspon a la sentència d'expropiació del Parc de la Devesa.

 

Soler va comentar que «aquest Ajuntament compleix amb totes les condicions per sol·licitar el FIE, i ho farà dins dels terminis previstos per tal d'obtindre una resposta a final d'any». El Fons d'Impuls Econòmic -explicà el regidor- va sorgir per atendre una situació comú a molts Ajuntaments, que com el de Godella s'han vist obligats a pagar deutes milionaris per expropiacions de Plans Generals d'Ordenació Urbana.

 

L'alcaldessa Eva Sanchis va agrair el vot favorable de tots els partits, donat que en aquest punt la majoria absoluta era una condició necessària per traure endavant l'adhesió al FIE.